Imagine a new story for your life and start living it!

- Paulo Coelho -

Over mij

Deze quote van Paulo Coelho past perfect weet ik nu en deel hem dan ook graag met anderen. Ik had alles voor elkaar, een heerlijk gezin met opgroeiende dochters, een lieve man, een verantwoordelijke baan, lieve collega’s en een leuke vriendinnengroep waar ik mee sportte of op stap ging. Een druk leven waar ik van genoot.

Totdat de wereld even stil stond op 5 maart 2013. Ik kreeg een hartinfarct. Vanaf dat moment was alles anders. In een soort flow deed ik alles om weer terug te komen en op het moment dat ik daar kwam ontdekte ik dat het niet meer paste.

Ik had het gevoel dat ik mijzelf niet meer was maar begreep ook niet waardoor dat nu kwam en wat ik eraan kon doen. Een hele zoektocht waarbij ik besloot mijn baan op te zeggen, want dat had ik al ontdekt, dat wilde ik niet meer.

Een specifiek gedicht heeft er voor gezorgd dat ik anders naar de situatie ging kijken. Ik heb mij dan ook laten inspireren door Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en alle aanverwante kennis.

Hoe mooi is het dan ook dat ik mij een nieuw leven ben gaan voorstellen en een onderneming ben gestart waarin ik anderen met dit proces begeleidt!

Ik leef dit vernieuwde leven!

Wat je over mij moet weten

Ik ben een nieuwsgierig aagje en wil weten hoe iets werkt. Vooral op het vlak van het brein en hoe krachtig je brein is en wanneer je dit kunt toepassen. Deze kennis was voor mij zo’n eyeopener dat ik dit ook aan anderen wil leren. Maar ik ben ook nieuwsgierig op andere vlakken en wil eigenlijk alles weten en doen. Gelukkig heb ik mensen in mijn omgeving die daar de rem op zetten om te voorkomen dat ik te veel hooi op mijn vork neem. Ik heb een hekel aan mensen in ‘hokjes’ stoppen en ga aan het werk met dat wat zich aandient, waardoor ook ik soms positief verrast wordt.

Ik ben een mensen mens en kan genieten van elk gezelschap. Ik ben open en eerlijk en zie iedereen zoals die is zonder oordeel en met respect. Ik ga dan ook graag samen iets drinken in een van de vele gelegenheden die in mijn omgeving te vinden zijn en de gesprekken zijn nooit oppervlakkig.

In het verleden was ik nogal perfectionistisch, dat was prettig maar als ik doorschoot werd ik star. Nu heb ik meer balans en komt mijn creativiteit, het out-of-the-box denken veel meer tot zijn recht.

Ik heb moeite met mensen die anderen de schuld geven of allerlei excuses bedenken waarom iets niet kan of gaat. Je bent immers baas over je eigen gedachten en hebt een keuze. Neem je verantwoordelijkheid voor jezelf, zorg dat je zelf aan het stuur van jouw leven staat en je niet door anderen laat leiden.

Als kind was ik al nieuwsgierig en wilde alles weten, vooral hoe het werkt en waarom. NLP heeft daar veel in gebracht en ben ik met het virus besmet en ben nu NLP coach, NLP trainer, master Hypnotherapy, IEMT-practitioner, Timeline-practitioner en DISC-facilitator. Deze bagage geeft mij zoveel mogelijkheden om anderen in het proces te ondersteunen, waardoor ik weer geniet.

Ondanks een ‘beschadigd’ hart is het groot en liefdevol. Van hieruit zou ik de hele wereld wel willen helpen, maar weet dat diegenen die ik nu benader door mijn levenservaring en professionele ervaring een nieuw hoofdstuk in hun leven kan laten schrijven.

Mag ik met jou kennismaken?