Over mij

Dé ervaringscoach voor vrouwen na een hartinfarct

Ik geniet erg van mijn leven. Ik doe de dingen die ik fantastisch vind, besteed mijn tijd aan de mensen die me lief zijn en ik kies ervoor om al mijn mogelijkheden volop te benutten. Mensen die mij kennen zeggen dat ik tegenwoordig straal. Dat geloof ik meteen; ik straal van binnenuit, omdat ik maar al te goed weet dat het zo voorbij kan zijn. Voor mij is er een leven voor en een leven na.

In 2013 stopte mijn leven bijna

Op 5 maart 2013 werd ik wakker met enorme steken in mijn rug en moest ik verschrikkelijk spugen. Even later lag ik te kronkelen op de grond. Via een omweg kwam ik terecht op de spoedeisende hulp en kreeg ik de diagnose; hartinfarct. Ik werd direct overgeplaatst naar een ander ziekenhuis waar ik ben gedotterd en er een stent in de geblokkeerde kransslagader is geplaatst.

Toen ik de op de hartbewaking intensive care lag, realiseerde ik mij dat als mijn man niet zo alert was geweest, ik hier niet had gelegen.

Ik kon weer verder met mijn leven

Langzaam pakte ik mijn leven als vrouw van, moeder van, dochter van, vriendin van en als manager algemene zaken weer op.Ik deed alles om weer beter te worden. Nam medicatie, ging revalideren en re-integreren. En toch was alles anders. Hoe hard ik ook mijn best deed, het voelde niet goed. Ik had het gevoel dat ik een andere taal sprak en dat mensen om mij heen mij niet meer begrepen. Ik werd steeds onzekerder.

Wel had ik een heel duidelijk beeld van wat ik niet meer wilde. Die drukke baan met allerlei deadlines en verantwoordelijkheden; het was klaar. Samen met mijn toenmalige baas zijn kwam ik tot een mooie oplossing; het was tijd om me te richten op wat ik wel wilde.

Zoektocht

Ik kwam een mooi gedicht tegen dat begon met: “als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” ( lees hier het hele gedicht )

Tijdens mijn zoektocht werd mij weer duidelijk dat ik een mensenmens ben en dat ik daarvan was afgedwaald. Ik startte met de opleiding tot NLP-coach (Neuro Linguïstisch Programmeren), en leerde heel veel over de drijfveren en motivaties van ons handelen.

Tijdens de opleiding ontstond het idee om vrouwen te helpen die net als ik iets ingrijpends hebben meegemaakt en weer verder willen met hun leven. In de zomer van 2017 was ik er helemaal klaar voor! De website was klaar en ik had allerlei plannen gemaakt om beslagen het najaar in te gaan.

Op 25 augustus 2017 voelde ik mij niet zo lekker, moest vreselijk spugen en ontstond dezelfde rugpijn als in 2013. Via de huisarts moest ik direct naar het ziekenhuis, waar de artsen mij (gelukkig) op mijn woord geloofden omdat medische informatie niet te herleiden was en verder onderzoek te lang zou duren. Ik belandde op de operatietafel en kreeg een stent in de stent.

Mijn missie; ik wil dat alle vrouwen weten dat een hartinfarct niet alleen bestaat uit pijn op de borst, maar dat het er bij vrouwen vaak heel anders uitziet.

Hoe het toch mogelijk was dat dit mij twee keer overkwam? Er is niemand die het kan zeggen. De eerste keer werd ik er door overvallen, en ben ik alle informatie die er maar te vinden was over een hartinfarct bij vrouwen, gaan doorspitten, net zo lang tot ik er alles over wist.

Bij het tweede hartinfarct bleek nogmaals dat de symptomen die ik had, a-specifiek zijn en dat daardoor de diagnose vaak veel later gesteld wordt. Met alle gevolgen van dien. Ik kan het gelukkig nog navertellen, maak er dan ook mijn missie van om aandacht te vragen voor het vrouwenhart en het breder bekend maken van de a-specifieke symptomen van een hartinfarct. Je leest hier meer over op de pagina Spreekster.

Na mijn tweede hartinfarct was ik blij dat ik me zo veel informatie eigen had gemaakt na de eerste keer. Ik kon het nu namelijk gelijk toepassen, mijn herstel ging daardoor een stuk sneller. Het is iets wat ik aan iedere vrouw die dit heeft doorgemaakt, wil meegeven. Zodat ze geen tijd meer hoeven te verspillen aan het doorbreken van onwetendheid en ongeloof. Dat is mij overkomen en dat gun ik geen enkele vrouw.

Wat je over mij moet weten

Ik ben een nieuwsgierig aagje en wil weten hoe iets werkt. Vooral de krachtige werking van het brein fascineert mij mateloos. Dit was voor mij zo’n eyeopener dat ik dit ook aan anderen wil leren.

Gelukkig heb ik mensen in mijn omgeving die mijn drive af en toe afremmen om te voorkomen dat ik te veel hooi op mijn vork neem.

Ik heb een hekel aan hokjes, en stop mensen er dan ook liever niet in. Ik ga aan het werk met dat wat zich aandient, waardoor ook ik soms positief verrast wordt.

Van elk gezelschap kan ik genieten; ik ben een echt mensenmens. Ik ben open en eerlijk en zie iedereen zoals die is zonder oordeel en met respect. Mijn gesprekken met anderen zijn dan ook nooit oppervlakkig, of ik die nou thuis voer of in een gezellige horecagelegenheid.

In het verleden was ik nogal perfectionistisch. Soms was dat prettig, maar als ik doorschoot, werd ik star. Nu heb ik meer balans en komt mijn creativiteit, het out-of-the-box denken veel meer tot zijn recht.

Waar ik slecht tegen kan is als mensen anderen de schuld geven, of allerlei excuses bedenken waarom iets niet kan of gaat. Je bent immers baas over je eigen gedachten en hebt altijd een keuze. Neem je verantwoordelijkheid: zorg dat je zelf aan het stuur van jouw leven staat en laat je niet door anderen leiden.

Ik ben besmet met het NLP virus en ben nu NLP-coach, NLP trainer, master Hypnotherapie, IEMT-practitioner, Timeline-practitioner en DISC-facilitator. Deze bagage geeft mij bijna onbeperkt mogelijkheden om anderen in hun herstelproces te ondersteunen, waardoor ik weer geniet.

Ondanks een ‘beschadigd’ hart is het groot en liefdevol. Van hieruit zou ik de hele wereld wel willen helpen, maar ik weet ook dat diegenen waar ik me nu op focus, door mijn levenservaring en professionele ervaring het meest effectief geholpen zijn. De rest van de wereld komt ook nog wel.

Spreekt mijn verhaal je aan of herken je je er in? Heb je ook een hartinfarct gehad, en heb je je leven weer opnieuw moeten inrichten, maar zie je niet hoe je dat kunt doen met mogelijkheden die beperkter zijn dan voor je hartinfarct?

Ik weet niet alleen vanuit de boekjes, maar vooral vanuit mijn hart waar je doorheen gaat. In een gratis sessie laat ik je graag zien hoe je ondanks je hartinfarct, toch je eigen keuzes weer kunt leren maken om jouw leven weer te gaan leven, met al haar mogelijkheden.

Vul hieronder het formulier in om je gratis sessie te boeken.